''Kıyafetimizi Paylaşıyoruz'' Etkinliği

Yaşadığımız şu günlerde indirim haberleriyle birlikte hepimizin ilgi odağı tüketim ve alışveriş oldu. Ancak bu tüketim çılgınlığı dünyamızı bir felakete sürüklüyor. Hızlı moda markaları (yani bir avmye gittiğinizde gördüğümüz tüm markalar) emek sömürüsü yaptıkları gibi fazla üretimden dolayı çok fazla atık üretiyorlar. Endüstriyel kaynaklı atık suların yaklaşık %20'si tekstil atıklarından geliyor. Bizler bunun önüne geçmek için daha bilinçli tüketiciler olmalıyız ve öğrencilerimizi bilinçlendirmeliyiz. Bir şey satın alırken gerçekten ihtiyacımız olup olmadığını düşünmeliyiz,   yıpranan kıyafetleri bir kenara atmak yerine onarmalıyız. Hızlı moda markaları yerine yerel üretici ve zanaatkarlara destek verebiliriz. Biz de okulumuz olarak bu konuda hem doğaya hem de ihtiyacı olan kişilere yardımcı olmak için 'Kıyafetimizi Paylaşıyoruz' etkinliği düzenledik. Dolaplarımızda bizim ya da çocuklarımızın (özellikle kışlık) giymediği kıyafetleri okulda toplayarak kış gelmeden ihtiyacı olan ailelerle paylaştık. Koordine eden İngilizce zümremize teşekkür eder, hayırları geçen herkesten Allah razı olsun.

08.12.2022 130

08-12-2022