Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Semineri

Okulumuz Rehber öğretmenleri Emine UZUN ve Orhan KURTAY tarafından öğrencilerimize “Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Emekleri için öğrencilerimize ve emek veren öğretmenimize teşekkür ederiz.

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine ‘Meslekle İlgi, Değer, Yetenek Ve Kişisel Özellik İlişkisi’  hedefi kapsamında “Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan bilgi verme çalışmaları yapılmıştır.  Bu doğrultuda seminer boyunca;

Ø  MESLEK SEÇİMİ NEDİR?

Ø  İLGİ NEDİR?
YETENEK NEDİR?

Ø  DEĞER NEDİR?

Ø  MESLEK TANIMA KRİTERLERİ

Ø  MESLEKLE İLGİ, YETENEK, DEĞERLER İLİŞKİSİ

Başlıkları ele alınmıştır. Öğrencileri sürece dâhil etmek ve motivasyon sağlamak için öğrencilere hedefledikleri bölüm/üniversite yazdırılarak ‘Hayal Panosu’ hazırlanmıştır. Seminer sonunda sorular yanıtlanarak etkinlik sonlandırılmıştır.

20.10.2023 141

20-10-202320-10-202320-10-2023