OKULUMUZ VE PANSİYONUMUZ KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

2022-2023 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI OKUL VE PANSİYON KAYIT/KABUL ŞARTLARI VE GEREKLİ EVRAKLAR AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR.

26.07.2022 1173

ARTUKLU BORSA İSTANBUL ANADOLU LİSESİ

2022-2023 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI PANSİYON

KAYIT/KABUL ŞARTLARI VE GEREKLİ EVRAKLAR

KAYITLARIN BAŞLAMA TARİHİ     : 22.08.2022 - 26.08.2022

OKUL KAYIT-KABUL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• 1.Yerleştirme Sonuç Belgesi,

• 2.Ortaöğretim Öğrenim Belgesi,

• 3.Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.(Nüfus cüzdanı kayıt sonrası iade edilecektir.)

• 4.Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

• 5.Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"

• 6.4 Adet öğrenci kıyafeti ile çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • 7.1 top A4 kağıdı

8.Türk veya Dünya Edebiyatından sınıf kitaplığına konulmak üzere 1 adet roman

PANSİYON KAYIT-KABUL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1.Aile Maddi Durum Beyanı- EK:1 belgesi (En alt kısımda mevcuttur),

2.Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği (Öğrenci adına alınmış olacak),

3.Yatılılığa engel bir halin olmadığına dair Sağlık Raporu ("Yatılı pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ." ibaresi mutlaka yazılacak),

4.Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği,

5.Vesikalık 2 adet fotoğraf,

6. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

7. Disiplin cezası almadığına dair belge fotokopisi (mezun olduğu ortaokuldan alınan belgenin fotokopisi).

ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAMENİN

(EK–1 BELGESİNİN) DOLDURULMASI

*İşçi, memur veya emekli iseniz Maaş Belgesi.(Aylar itibariyle 2021 yılına ait 12 aylık toplam gelirini gösteren belge )

A-Memur çocukları:

1 OCAK 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MALİYEDEN ALINACAK bir yıllık gelirinizi gösterir belge.

(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı olacaktır)

B-İşçi çocukları:

1 OCAK 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MUHASEBE bürosunca onaylanarak alınacak bir yıllık gelirinizi gösterir belge.

(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

C-Emekli çocukları:

1 OCAK 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında MAAŞ ALDIĞINIZ BANKADAN aylar itibariyle maaş dökümünüzü gösterir belge.

(Anne-Baba emekliyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

D-Esnaf çocukları:

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrı yapılacak)

2-Serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2021 yılı) gelir vergisi matrahını) gösteren belge. (Anne-Baba esnafsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

E-Çiftçi çocukları:

Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2021 Yılı)

F-Herhangi bir işi yoksa: Anne ve baba için ayrı yapılacak;

1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge

(**) Onay kısmına, aşağıdaki durumlardan uygun olanı yapılacaktır.

Ek-1 belgesinin onay bölümü vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi kurum ve kuruluşlarca onaylanacaktır. Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onay alınacaktır.

Varsa, onay bölümü kurum müdürü tarafından tasdik edilecektir.

Bunların dışındakiler Muhtara onaylatacaklar. Mahalle muhtarı Ek-1 belgesinin Gelirler bölümüne ;Yukarıda adı soyadı yazılı kişi .............olarak serbest iş yapmakta olup 2021 yılı yıllık geliri.........TL dir. Diyerek tasdikleyecektir.

GELİR BEYANI İÇİN ÖNEMLİ NOT:

"İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA PARASIZ YATILILIK, BURS VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ

Maddi durum araştırması

MADDE 32 – (1) Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuru veya kayıt ve kabul süresinde, ihtiyaç duyulduğunda ailenin maddi durumunu gösteren beyanname ve eklerindeki bilgiler, öğrenim gördükleri okul müdürlüğünce ilgili yerlerden araştırılır. Bu araştırma sonucuna göre velinin, ailenin maddi durumunu gösteren Beyannamede ( EK-1 ) belirttiği fert başına düşen yıllık gelir miktarı, içinde bulunulan mali yılda belirtilen limitten fazla ise yanlış beyanda bulunan öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapılmak üzere durum ilgili makamlara bildirilir. Bu işlem sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti durumunda, öğrencinin başvurusu ile parasız yatılılık veya bursluluk hakkı iptal edilir. " denilmektedir.

PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON TAKSİTLERİNİ ÖDEME PLANI:

1.TAKSİT : İlk kayıtta EYLÜL 2022 :

2.TAKSİT :10 KASIM 2022 :

3.TAKSİT : 10 OCAK 2023 : 2022 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörtte biri

4.TAKSİT : 10 MART 2023 : 2022 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörtte biri

DİKKAT! 10.11.12.SINIFLARIN PANSİYON KAYITLARINI  YENİLEMELERİ GEREKİR.

BUNUN İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1.KAYIT YENİLEME DİLEKÇESİ(Okuldan temin edilecek)

2.SAĞLIK RAPORU(Yatılı pansiyonda kalmasında sakınca yoktur. İbaresi mutlaka yazdırılacak)

3.EVCİ İZİN FORMU(Okuldan temin edilecek)

4.VELİ-ÖĞRENCİ-İDARE SÖZLEŞMESİ(Okuldan temin edilecek)

10.11.12.sınıflar bu belgelerini okulun açıldığı gün 12 Eylül 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar okul idaresine teslim edeceklerdir.

NOT:Teslim etmeyenlerin kaydı yenilenmeyecek ve pansiyona yerleştirilmeyecektir. Tüm velilerimize duyurulur.

PANSİYONA KAYIT YAPTIRMIŞ OLANLARIN GETİRMESİ GEREKEN EŞYALAR:

- Eşofman Takımı

-Terlik

-El Havlusu-Banyo Havlusu veya Bornoz

- İsteyen Nevresim, Yastık Kılıfı ve  Çarşaf

- Yedek İç Çamaşırı ve Çorap ( En Az 3´er Adet )

- Tıraş Takımı ( İhtiyaç Dâhilinde)

EK-1 Belgesine Ulaşmak İçin Tıklayınız