Okulumuzda ve Pansiyonumuzda Dilek Kutusu Oluşturuldu

Okulumuzda ve Pansiyonumuzda Dilek Kutusu Oluşturuldu

Okulumuz ve pansiyonumuz giriş katında öğretmen ve öğrencilerin kullanımına yönelik dilek kutusu oluşturulmuştur. İzleme ve Değerlendirme etkinliği olarak gerçekleştirilen bu uygulama ile öğretmen ve öğrencilerin dilek, istek ve önerilerini paylaşmaları amaçlanmaktadır. Dilek kutusu sayesinde öğrenciler düşüncelerini özgürce ifade edebilecekler. Bu durum öğrencilerin fikirlerinin dikkate alınmasından dolayı okula aidiyet duygusu geliştirmelerine imkan sağlayacaktır.

23.05.2023 189

Okulumuz ve pansiyonumuz23-05-202323-05-2023 giriş katında öğretmen ve öğrencilerin kullanımına yönelik dilek kutusu oluşturulmuştur. İzleme ve Değerlendirme etkinliği olarak gerçekleştirilen bu uygulama ile öğretmen ve öğrencilerin dilek, istek ve önerilerini paylaşmaları amaçlanmaktadır. Dilek kutusu sayesinde öğrenciler düşüncelerini özgürce ifade edebilecekler. Bu durum öğrencilerin fikirlerinin dikkate alınmasından dolayı okula aidiyet duygusu geliştirmelerine imkan sağlayacaktır.

Dilek kutusu öğrencilerin okul içinde yaşadığı sorunları, sıkıntıları, okuldan taleplerini, sorumlu bir birey olarak dikkate alıp okul idaresine bildirmek istediği konuları özgürce ifade edebilmesi içinoluşturuldu.

Belirli periyotlarla açılacak olan dilek kutusu sayesinde okul yönetimi öğretmen ve öğrencilerin okulla ilgili düşünce ve beklentilerini öğrenmiş olacak ve okul düzeni ile ilgili yapılacak çalışmaların planlanmasında bu görüşlerden fayda sağlayacaktır.

Dilek kutusunun hazırlanma-kullanılma şekli:

1- Öğrencilerin eksiklerini gidermek, öğrencilere daha kaliteli bir eğitim ortamı oluşturmak böylece okul-öğrenci arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla okula dilek kutusu temin edildi.

2- Öğrenciler dileklerini bildirmeleri için dilek kutusundan haberdar edildi.

3- Dilek kutuları belirli aralıklarla açılacaktır.

4-Bu faaliyetle öğrencilerinde isteklerinin bizler için önemli olduğu, onların okulu daha çoksevmeleri için üzerimize düşen görevleri ve yapılabilecek isteklerinin yerine getirilmesi arzu edilmektedir.